1
عضو هیات علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
2
دکتری حقوق بینالملل
چکیده
از موضوعات مرتبط با اعمال صلاحیت دیوان کیفری بینالمللی بر جنایت تجاوز سرزمینی، لزوم شناسایی عمل تجاوزکارانه توسط شورای امنیت یا دیوان کیفری بینالمللی است. در مذاکرات مربوط به اصلاحات اساسنامه دیوان مزبور در کامپالا نیز علی رغم برخی اختلافات، نمایندگان دولتهای عضو توانستهاند در خصوص نقش شورای امنیت و نیز تعریف جنایت تجاوز سرزمینی در قالب قطعنامه مصوب به برخی توافقهای مهم دست یابند. لیکن در حال حاضر دغدغه اصلی جامعه بین المللی این است که در صورت اجرایی شدن قطعنامه مصوب در پرتو رابطه شورای امنیت با دیوان کیفری بینالمللی، با توجه به جو موجود در تصمیمگیریهای شورای امنیت موانع و محدودیتهایی در دادرسی منصفانه و به دور از ملاحظات ناشی از مناسبات سیاسی در قضایای مربوط به جنایت تجاوز که توسط شورای مزبور نیز به آن ارجاع خواهد شد، وجود دارد که میتواند نشان از غلبه مصلحتگرایی بر اجرای عدالت کیفری بینالمللی باشد. برای نیل به این هدف باید مشخص کرد که در مواقع بن بست شورای امنیت، چه راهکارهایی در منشور سازمان ملل متحد، اساسنامه دیوان کیفری بین المللی و موافقتنامه کامپالا پیشبینی شده است. در این نوشتار به ابعاد گوناگون این مساله اشاره شده است.
دارابی نیا, مرتضی, & فروغی نیا, حسین. (1394). رابطه شورای امنیت سازمان ملل متحد با دیوان کیفری بینالمللی در زمینه جنایت تجاوز سرزمینی. پژوهشنامه حقوق کیفری, 6(1), 141-170.
MLA
مرتضی دارابی نیا; حسین فروغی نیا. "رابطه شورای امنیت سازمان ملل متحد با دیوان کیفری بینالمللی در زمینه جنایت تجاوز سرزمینی". پژوهشنامه حقوق کیفری, 6, 1, 1394, 141-170.
HARVARD
دارابی نیا, مرتضی, فروغی نیا, حسین. (1394). 'رابطه شورای امنیت سازمان ملل متحد با دیوان کیفری بینالمللی در زمینه جنایت تجاوز سرزمینی', پژوهشنامه حقوق کیفری, 6(1), pp. 141-170.
VANCOUVER
دارابی نیا, مرتضی, فروغی نیا, حسین. رابطه شورای امنیت سازمان ملل متحد با دیوان کیفری بینالمللی در زمینه جنایت تجاوز سرزمینی. پژوهشنامه حقوق کیفری, 1394; 6(1): 141-170.